"La réunion dansante" de Coccyx 5.9.2023

6.9.2023

Tanssijat Virve Mäkelä ja Sami Helenius
Tanssijat Virve Mäkelä ja Sami Helenius

"La réunion dansante" de l´Association médicale Coccyx 


Coccyxlaiset kokoontuivat Kaapelitehtaalle tanssilliseen vuosikokoukseen 5.9.2023. Osallistujia oli 16 henkeä: Anja, Anu, Maija, Markku, Martti, Paula, Pertti, Pirkko, Päivi, Sanna-Leena, Seija, Timo, Virve sekä Susanna Luoto Srylistä, Sami ja Jutta Helenius Balanssistudiolta. 


Nykytanssin keskuksen Tanssin talon esitteli Saara Aronen. Pannuhalli on entinen tehdashalli ja uudisrakennuksen 700 hengen Erkko -sali sai nimensä päälahjoittajan mukaan. Pitkään toivotut isot tilat mahdollistavat isotkin esitykset ja kansainväliset vierailijaryhmät. Katsomot ovat kokoon taittuvat ja siksi varsin jyrkät, mikä takaa hyvän näkyvyyden ja kuuluvuuden joka paikasta. Valaistuksen ja äänen teknologia on huippuluokkaa. 

Monet esitykset ovat loppuunmyytyjä. Kotimaisten ja ulkomaisten koreografien teosten lisäksi saleissa toimii talvisirkus Hurjaruuth. Omien harjoitussalien lisäksi käytetään Zodiacin, Tero Saarinen Companyn ja muiden naapurisalien tiloja. Myös konsertteja, elokuvafestivaaleja, televisionauhoituksia ja jopa vapaita lavatansseja järjestetään siellä. 

Kulttuuriohjelmana Tanssistudio Balanssilla Sami Helenius ja Virve Mäkelä antoivat perusopetusta tanssimisesta. Nelikuvioinen hidas valssi alkoi eräiltä pareilta sujua ja muutkin pääsivät juonesta kiinni Samin positiivisessa ohjauksessa. Cha-cha-chaan laskeminen 1-2-3-4,4 hieman auttoi muistamaan rytmiä, mutta monelta kuvio kyllä vaatii kertausta tai kurssia. Kaikkiaan myönteinen kokemus tämä leppoisa ryhmätunti! Kuvia on liitteessä.

Virve ja Sami esittivät upeasti kilpatanssia: El Tango De Roxanne/Moulin Rouge ja hitaan valssin Ginette Reno: Un peu plus haut, un peu plus loin. Kauniin parin sulava liikkuminen antoi kuvan heidän taidostaan, jolla he saivat hyvin arvostetussa kilpatanssin ProAm kilpailussa Englannissa viisi mitalia keväällä 2022. Coccyxen kiitoksina annettiin Samille ja Jutalle Minna Lindgrenin teos Minun oopperani ja Virvelle saman tekijän Sävelsinkö. Suositus lukulistalle muillekin!  

Maukas ja edullinen lounas nautittiin lasiaulan Bistro-restaurant (t)rabassa ennen vuosikokousta. Rapport annuel, tilikertomus ja pöytäkirja ovat tässä linkissä.