Réunion à Oodi le 8.1.2020

22.1.2020

Lääkäriseura Coccyx ry:n tammikuun jatkokoulutusseminaari järjestettiin Helsingin keskustakirjasto Oodissa 8.1.2020 iltapäivällä. Osallistujia oli 18. 

Marja Airan aihe oli  Luonto maan äärillä - Flore, faune et paysages de la Terre. Hän on valinnut kolme saarta. Ensin Papua-Uuden Guinean alkeelliset viidakko-olot ja erikoiset värikkäät linnut, perhoset ja ihmiset. Sitten karut Falklandin saaret luotta-vaisten pingviinien, varottavien merileijonien ja isojen albatrossien kuvin. Lopuksi oli vuorivaellusta ja rantoja Madagascarilla. Esitys oli hyvin eläväinen monitoimitila Kuution valkokankailla ja älyseinillä.   

Rohkea, melkein hippimatkailija näyttää Marja olevan. Motoksi hän siteeraa Emile Zolaa: Rien ne développe l’intelligence comme les voyages. Kuvausmatkoilla luontokuvaajan ryhmälle on aina paikallinen opas. Tosi hienot kuvat löytyvät osoitteesta: https://mustikkavuori.kuvat.fi/kuvat/ 

Oodin takana on ravintola Lumi, jonne varattiin illallinen. Ruoat olivat hyviä: aurajuustoetanoita ja paistettua siikaa juureksilla tai gratinoituja jättikatkaravunpyrstöjä ja poronfilettä niinikään juureksilla, jälkiruokana jäävadelmat. 

Pirkon ja Eevan yhteydenpidon ansiosta sovitaan Coccyxen vuosikokous Skooneen. Tieteellinen ohjelma, professori Piitulaisen esitelmä Malmön yliopistosairaa-lassa, vuosikokous ja yhteinen illallinen sovitetaan 1.-2. syyskuuta 2020. Matkapäiviä kannattaa varata myös kulttuurin tai golfin kohteille.  

Seminaariraportti kuvineen on linkissä